طراحی وب سایت

طراحی سایت به زبان ساده به فرآیند ساخت و طراحی وب سایت گفته می شود. با توجه به رشد روز افزون اینترنت، استفاده از وب سایت های مختلف روز به روز در حال افزایش است، از همین رو طراحی سایت از اهمیت زیادی در دنیای دیجیتال برخوردار می باشد. در ادامه قصد داریم به تعریف طراحی سایت و روش های انجام آن را مورد بررسی قرار دهیم.

تاریخچه طراحی سایت

در سال ۱۹۹۱ «تیم برنرزلی» که مخترع وب نیز بود، اولین وب سایت را راه اندازی کرد. در این وب سایت از ابزار های ابرمتن و ایمیل استفاده شده بود. این سایت هیچگونه ابزار بصری چون تصویر یا رنگ بندی نداشت و تنها از متن ساده تشکیل شده بود.

پس از آن نیز برخی وب سایت های دیگر طراحی شدند که ترکیب آن ها به همین شکل بود و جز متن از دیگر المان های بصری مورد استفاده قرار نگرفت. پس از ساخت مرورگر های پیشرفته توسط شرکت های Netscape و Microsoft و روی کار آمدن زبان های جاوا اسکریپت و HTML وب سایت هایی ساخته و طراحی شدند که از گرافیک بیشتری برخودار بودند و علاوه بر متن از تصویر و المان های بصری نیز در آن ها استفاده شد. به مرور و با پیشرفت مرورگر ها، وب سایت های مختلف با ظاهر زیباتر پدید آمدند.

روش های طراحی سایت

روش های طراحی سایت

در گذشته طراحی سایت تنها با استفاده از کد نویسی ممکن بود. اما امروزه به غیر از کد نویسی، روش های دیگری نیز برای طراحی و ساخت سایت وجود دارد. به طور کلی طراحی سایت به سه روش انجام می شود:

  • کد نویسی پنل مدیریتی و رابط گرافیکی به صورت مجزا
  • طراحی سایت با استفاده از سایت ساز عمومی یا CMS هایی چون جوملا، وردپرس و …
  • استفاده از یک پنل مدیریتی کد نویسی شده عمومی با قابلیت سفارشی سازی و کد نویسی مجزا برای هر وب سایت

در روش اول یک برنامه نویس تمامی ماژول های مورد نیاز برای ساخت یک وب سایت را به صورت دستی کد نویسی می کند. در این روش سایت با حداقل کدهای لازم ساخته می شود و از همین رو سرعت لود بالایی در موتور های جستجو خواهد داشت. از طرفی به دلیل اینکه برای هر وب سایت نوشتن کد به صورت مجزا بسیار زمان بر است، روش به صرفه ای محسوب نمی شود.

در روش ساخت وب سایت با استفاده از وب سایت ساز های عمومی مانند ورد پرس از ماژول های آماده و از پیش کدنویسی شده برای طراحی سایت استفاده خواهید کرد. در این روش ساخت وب سایت به سرعت انجام می شود و نیازی به تسلط بر کدنویسی برای ساخت وب سایت نخواهد بود. از طرفی در برخی از قالب های مورد استفاده برای وب سایت در این سایت ساز ها، کد های اضافه زیادی تولید می کنند و همین موضوع می تواند سرعت لود وب سایت در موتور های جستجو را پایین بیاورد. ساخت وب سایت با استفاده از این سایت ساز ها از روش های طراحی سایت رایگان یا ارزان می باشد. استفاده از این سایت ساز ها در برخی موارد می تواند بدون پرداخت هزینه امکان پذیر باشد. از مهم ترین وب سایت ساز های عمومی می توان موارد زیر را نام برد:

  • Joomla
  • Drupal
  • WordPress
  • Umbraco

روش سوم نیز تا حدی به روش اول شباهت دارد. در این روش برای تمامی وب سایت ها یک پنل مدیریتی واحد برای تمامی وب سایت ها کدنویسی شده و رابط های گرافیکی برای هر وب سایت به صورت جداگانه طراحی و ساخته می شوند. در این روش نوعی کنترل پنل کامل برای تمامی وب سایت ها وجود خواهد داشت که قابلیت به روز رسانی تمامی وب سایت ها را در آن واحد را دارد. البته این روش به دانش فنی و تخصصی بالایی نیاز دارد و از همین رو هر کسی نمی تواند از آن استفاده کند.

مراحل طراحی سایت

مراحل طراحی سایت

همانطور که پیش تر گفته شد طراحی سایت به ساخت یک بستر الکترونیکی در شبکه جهانی اینترنت گفته می شود. اما سوال پیش می آید که ساخت این بستر چگونه انجام می شود و به عبارت بهتر «چگونه طراحی سایت کنیم؟» چهار مرحله کلی برای فرآیند طراحی وب سایت وجود دارد. این چهار مرحله شامل موارد زیر می شوند:

 

  • طراحی وایر فریم

وایر فریم به نمای کلی سایت گفته می شود. اولین قدم برای طراحی سایت، ایجاد یک نمای کلی از سایت می باشد. این نمای کلی شامل مواردی چون تعداد صفحات سایت، ظاهر کلی سایت، جایگاه هر سایت، چیدمان المان های گرافیکی در هر صفحه و چگونگی استفاده از عناصر مختلف می باشد. در این مرحله مشتری تا حدی از نتیجه مورد انتظار دید کلی خواهد داشت و نظرات خود را برای تغییر وب سایت اعمال خواهد کرد.

  • طراحی گرافیکی سایت

پس از تعیین نمای کلی سایت و مشخص شدن محل قرار گیری هر یک از المان ها به طراحی گرافیکی سایت بپردازیم. در این مرحله از طراحی وب سایت باید با توجه به نوع کسب و کار رنگ بندی و عناصر گرافیکی سایت را طراحی خواهیم کرد. در این مرحله رنگ کلی سایت و شکل ظاهر آن طراحی می شود.

  • کدنویسی یا استفاده از CMS

پس از تعیین ظاهر گرافیکی سایت باید تصمیم بگیریم که وب سایت را چگونه مدیریت خواهیم کرد. برای طراحی پنل کنترل وب سایت از روش های مختلفی می توان استفاده کرد که پیش تر مورد بررسی قرار گرفت. تعیین چگونگی کنترل صفحه با توجه به بودجه در نظر گرفته شده برای وب سایت و مدت زمان در نظر گرفته برای ساخت وب سایت انجام می شود.

  • راه اندازی سایت

پس از طراحی گرافیکی و مدیریتی وب سایت نوبت به اجرای آن در بستر شبکه جهانی اینترنت می رسد. در این مرحله باید هاست و دامنه مناسب برای قرار گرفتن وب سایت روی آن آدرس، تهیه کرده و پس از پیکر بندی سایت روی آن ها، وب سایت را در دسترس عموم قرار خواهیم داد.

هدف از طراحی سایت

طراحی سایت جزیی از خدمات دیجیتال مارکتینگ می باشد که می توان با اهداف مختلفی ایجاد شود. از جمله مهم ترین اهداف برای ساخت یک وب سایت می توان موارد زیر را نام برد:

  • ایجاد سهولت در ایجاد ارتباطات
  • افزایش سرعت تبادل اطلاعات
  • کاهش هزینه در ارتباطات
  • استفاده به عنوان یک پلتفرم تبلیغاتی
  • استفاده به عنوان یک پلتفرم برای معرفی محصولات یا ارائه خدمات
  • جذب مخاطب
  • کسب درآمد
  • ساخت بازار مجازی

امروزه با توجه به استفاده روزافزون از اینترنت و افزایش تقاضا برای خرید کالا یا خدمات اینترنتی، داشتن یک وب سایت برای تمامی کسب و کار ها به امری ضروری تبدیل شده است. مجموعه مایاپینت تمامی خدمات طراحی سایت از ۰ تا ۱۰۰ را برای کسب و کار شما بر عهده گرفته و قدم به قدم در پیشرفت کسب و کار شما در کنارتان خواهد بود.

سوالات متداول طراحی سایت

  • برای طراحی سایت از کجا شروع کنیم؟
    • برای آموزش طراحی سایت بهتر است با یک طراح وب سایت که در این زمینه مهارت دارد مشورت کنید و از زیر و بم این کار سر در بیاورید. پس از آن تخصص های لازم در زمینه طراحی سایت را شناخته و آن ها را فرابگیرید. برای یادگیری این مهارت ها روش های متفاوتی از جمله جستجو در اینترنت، مطالعه، گذراندن دوره های آموزشی یا ویدیوهای آموزشی را نام برد.
  • طراحی سایت فروشگاهی چه قدر زمان می برد؟
    • زمان مورد نیاز برای ساخت وب سایت به عوامل مختلفی بستگی دارد. از مهم ترین این عوامل می توان به نوع طراحی پنل مدیریتی آن اشاره کرد. اگر از پنل های آماده و عمومی استفاده کنید، زمان کمتری نسبت به طراحی سایت با استفاده از کد نویسی خواهد برد.
  • برای طراحی وب سایت چه چیزهایی لازم است؟
    • برای طراحی سایت به دامنه، هاست و یک پنل مدیریتی نیاز خواهید داشت که این پنل می تواند به صورت آماده در دسترسی باشد یا به صورت کدنویسی شده و تخصصی مورد استفاده قرار می گیرد.

مایا پینتمشاهده نوشته ها

Avatar for مایا پینت

در صورت وجود هرگونه سوال می توانید با شماره تماس های مجموعه تماس حاصل فرمائید. همچنین می توانید شماره خود را برای ما ارسال نمائید، تا کارشناسان ما با شما تماس حاصل نمایند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *